21 01, 2017

Protestë për Haradinajn në Frankfurt

By |January 21st, 2017|Kombëtare|Comments Off on Protestë për Haradinajn në Frankfurt

Vazhdojnë protestat paqësore e gjithëpopullore kundër arrestimit të z.Ramush Haradinaj në Diasporë. Këtë herë shoqata Dardania organizon dhe fton të [...]

17 01, 2017

Fakte që nuk i keni ditur për Skënderbeun

By |January 17th, 2017|Kombëtare|Comments Off on Fakte që nuk i keni ditur për Skënderbeun

Gjergj Kastrioti Skendërbeu është heroi i shqipëtarëve, si dhe figura më e njohur shqiptare në botë. Skendërbeu ishte djali më [...]

16 01, 2017

35 vjet nga vrasja e vëllezërve Gërvalla dhe Kadri Zekës

By |January 16th, 2017|Kombëtare, Lajme|Comments Off on 35 vjet nga vrasja e vëllezërve Gërvalla dhe Kadri Zekës

Edhe pse kanë kaluar 35 vjet, ajo ditë mbetet përgjithnjë e freskët me zinë e saj jo vetëm për familjet, [...]

17 12, 2016

MBAHET KUVENDI I PARË ZGJEDHOR I LOBIT EUROATLANTIK SHQIPTAR

By |December 17th, 2016|Kombëtare, Lajme|Comments Off on MBAHET KUVENDI I PARË ZGJEDHOR I LOBIT EUROATLANTIK SHQIPTAR

Pikërisht aty ku u themelua Lobi Euroatlantik Shqiptar, nëLorach të Gjermanisë, u mbajt Kuvendi i parë zgjedhor i këtij organizimi të mërgatës shqiptare në botë.  [...]

13 12, 2016

Në Paris u themelua Dega e Lobit Euroatlantik Shqiptar, për Francë

By |December 13th, 2016|Kombëtare, Lajme|Comments Off on Në Paris u themelua Dega e Lobit Euroatlantik Shqiptar, për Francë

Muhamet Çetta INTERESIM I MADH SHQIPTARËVE TË FRANCËS PËR TË VEPRUAR NË LOBIN EUROATLANTIK SHQIPTAR Në sallën e madhe dhe [...]

28 11, 2016

28 Nëntori i shqiptarëve

By |November 28th, 2016|Kombëtare, Kulturë, Lajme|Comments Off on 28 Nëntori i shqiptarëve

Sot mbushën 104 vjet nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë më 1912 në Vlorë. Shpallja e pavarësisë së Shqipërisë erdhi [...]

24 10, 2016

 Dega e Lobit, takim konstruktiv në Koblenz të Gjermanisë

By |October 24th, 2016|Kombëtare|Comments Off on  Dega e Lobit, takim konstruktiv në Koblenz të Gjermanisë

Koblenz, 23.10.2016 Gjatë ditës së dielë, me 23 tetor, 2016 , në Hotel Continental, u mbajt mbledhja konstituive e degës [...]

20 10, 2016

Zbulohet numri i saktë, ja sa shqiptarë ka në botë

By |October 20th, 2016|Kombëtare|Comments Off on Zbulohet numri i saktë, ja sa shqiptarë ka në botë

Pavarësisht regjistrimeve zyrtare të popullsisë që bëhen në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoni, asnjëherë nuk dihet sa shqiptarë ka në botë [...]

1 10, 2016

Kështu i shkruan nga Gjermania Nënës Ajshe në Dubovik Jusuf Gërvalla në shtator 1980

By |October 1st, 2016|Kombëtare|Comments Off on Kështu i shkruan nga Gjermania Nënës Ajshe në Dubovik Jusuf Gërvalla në shtator 1980

----- Nanë e dashtun! Rruga e jetës na pruni deri këtu. Zor sa të duesh. Po kollaj, s'ka qysh bahet [...]

1 10, 2016

Intervistë e rrallë e Jusuf Gërvallës

By |October 1st, 2016|Kombëtare|Comments Off on Intervistë e rrallë e Jusuf Gërvallës

Më 1946 Jugosllavia e ndaloi përdorimin e flamurit shqiptar në emër të “Internacionalizmit Proletar”. Më 1968 në Kosovë pati trazira [...]